Хіти тижня. Гряде новий конфлікт Туреччини і РФ: Ердоган "підставив" Путіна правдою про ПВК "Вагнер"

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган публічно підтвердив існування таємної російської приватної військової компанії "Вагнер", яка брала активну участь у війнах на Донбасі, в Сирії, а тепер ще й в Лівії.

Увагу на заяву Ердогана по "Вагнеру" звернув у Facebook російський блогер Ель Мюрид, передають Патріоти України.
10 грудня Ердоган сильно підставив Кремль. Він підтвердив інформацію про російську ПВК, існування якої суперечить російським законам і люто заперечується Кремль.
"Ви знаєте, що у Росії є компанія "Вагнер". Росія відправила до Лівії ці сили безпеки", - заявив лідер Туреччини. Він цим підтвердив, що "Вагнер" орудує в конфліктах по всьому світу в інтересах Кремля і за його наказом.
По всій видимості, активність російської ПВК в Лівії Анкара порахувала загрозою. Ердоган зробив застереження владі РФ: "Якщо Лівія попросить у нас військову підтримку (тим більше після підписання угоди про військове співробітництво), тоді і ми точно так же відправимо своїх людей".
Мюрид зазначив, що в лівійському конфлікті Туреччина виступає на стороні офіційного уряду, тобто є "прямим військовим супротивником Росії, яка підтримує протилежну сторону - генерала-терориста Халіфа Хафтара". Роль РФ, втім, не варто переоцінювати, зазначив експерт.
"Росія в цьому конфлікті - простий підручний у напівдиких арабських шейхів, що дуже наочно демонструє глибину падіння російської зовнішньої політики. Бути на підхваті у дикунів-тубільців - до такого не опускалося, напевно, жодне керівництво Росії за всю її історію", - написав Мюрид.
На його думку, Ердоган знаходиться в сильному роздратуванні через "патову ситуацію" з Лівією і тому зірвався на Кремлі. "Участь Росії в лівійській війні і викликає роздратування Ердогана - чим більше учасників, тим складніше загальна конфігурація конфлікту, тим складніше прийти до якогось спільного знаменника. Та й резонне питання - що робить напівжива Росія в Лівії - теж постає. Ви б свої проблеми вирішували, хлопці, і не заважали іншим", - пояснив Мюрид.

Він упевнений, що слова Ердогана - пряма загроза Кремлю з вимогою забрати з Лівії своїх "вагнерівців". В іншому випадку доля останніх буде сумною.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...