Хіти тижня. Гройсман - так, Парубій - ні: Абрамавічус озвучив позицію Зеленського про співпрацю з попередниками

Новообраний президент України Володимир Зеленський зможе налагодити більш конструктивну співпрацю з урядом, ніж з нинішнім парламентом.

Володимир Зеленський

Про це заявив радник Зеленського, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"За менш ніж 24 години (після перемоги В.Зеленського на виборах президента - ред.) Рада захотіла обрізати повноваження президента на 80-90%, тому якогось позитивного співробітництва з парламентом важко буде домогтися. Очікуємо більше від уряду якогось позитиву" , - сказав він в ході зустрічі з Європейською бізнес асоціацією у четвер.

При цьому він зазначив, що бачить деякі ризики в такій політичній боротьбі. "Найбільші ризики я бачу в тому, що керівництво, яке уходить, може "під ялинку" підкласти якусь свиню - я це бачу через рішення судів, зокрема, Конституційного суду. Незаконне збагачення, кейс по ПриватБанку ... Зараз вже наші іноземні партнери побоюються, що це торкнеться е-декларацій в цілому", - пояснив А.Абромавічус.

У той же час радник Зеленського і колишній міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що вважає судову реформу "фейковою", яка дуже дорого обійдеться країні. За його словами, рішення КС щодо визнання неконституційною статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, а також визнання Окружним адмінсудом Києва націоналізації ПриватБанку незаконною наносять "певну шкоду" і є наслідком відсутності реформ.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...