Хіти тижня. Громитимуть російських окупантів: Партія модернізованих танків відправилась на Донбас на посилення ЗСУ

Державне підприємство «Київський бронетанковий завод» підготував для Збройних сил України відновлені танки Т-72АМТ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Мілітарний. Виїзд бронемашин з цеху підприємства відбулося 22 грудня. Відео з місця події оприлюднив журналіст Ілля Пономаренко.

«Нелюбов до танків у цій країні має бути оголошено кримінальним злочином. Щойно відремонтований танк на Київському бронетанковому заводі», розповідає до відео з танками Ілля Пономаренко.

Журналіст підкреслив, що танки вже перевірено і вони готові до передачі Збройним силам України.

ДП «Київський бронетанковий завод» активно проводить ремонт та модернізацію танків Т-72. Машини проходять капітальний ремонт з доопрацюваннями у рамках державного оборонного замовлення та отримують поліпшені бойові й технічні характеристики.

Зокрема, ходові якості Т-72 покращуються завдяки встановленню більш потужного двигуна у 840 кінських сил і гусениць від танка Т-80.

Т-72АМТ на ДП «Київський бронетанковий завод». Грудень 2021. Кадр з відео Іллі Пономаренко

Командну керованість удосконалюють комплектом сучасної цифрової радіостанції й супутникової навігаційної системи.

Це дає змогу підтримувати зв’язок із піхотними підрозділами для посилення взаємодії на полі бою. Крім того, прилади нічного бачення машин оснащують новими прицілами – електронно-оптичними перетворювачами третього покоління.

Нововведення у конструкцію танка Т-72А до версії Т-72АМТ представлені на інфографіці, які підготував Олександр Костур (компанія Digitec)

У лютому 2021 року Держпідприємство «Київський бронетанковий завод» передало ЗСУ партію з п’яти одиниць танків Т-72АМТ відремонтованих та модернізованих за цією ж програмою. У квітні ЗСУ передали ще три модернізованих на ДП «Київський бронетанковий завод» основних бойових танків Т-72АМТ.


"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...