Хіти тижня. Грузія "відшила" прихильників Росії і стала на захист ПЦУ

Патріархія Грузії відмовилася їхати на нараду предстоятелів помісних церков у Йорданії, скликану прихильниками Російської православної церкви для обговорення автокефалії Православної церкви України.

Відповідну відмову було направлено Єрусалимському Патріарху Феофілу III. Копію листа опублікував отець Андрій Джагмаідзе, передають Патріоти України з посиланням на Грузія.Оnline.

Відзначається, що запрошення перших керівників Церкви і їх представників для обговорення проблем є привілеєм Вселенського Патріарха. До того ж в Грузії підкреслили, що не збираються їхати на нараду, на якій будуть відсутні представники церков інших країн.

"Ми поділяємо вашу позицію і, з огляду на серйозність ситуації щодо проблематичних питань ми вважаємо за необхідне зустрітися і обговорити ці питання разом, але це, якщо ми хочемо отримати результати, має бути зроблено за участю всіх церков", – написано в листі Патріарха Іллі II.

Скликати вселенські збори, яким категорично противитися Вселенський Патріархат Константинопольський, Патріарх Єрусалимський вирішив після свого візиту в Росію. Від участі раніше відмовилися Кіпрський архієпископ Хризостом і Афінський Ієронім.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...