Хіти тижня. Грузинський Майдан: Після жорсткого розгону протестувальників у Тбілісі почали зводити барикади

Демонстранти намагаються прорватися до парламенту, однак спецназ їх відтісняє

У центрі Тбілісі після силового розгону протестів ситуація залишається напруженою, мітингувальники будують барикади. Про це Патріоти України повідомляють з посиланням на грузинську службу "Радіо Свобода".

У Тбілісі протестувальники почали будувати барикади

Наголошується, що учасники акції на проспекті Руставелі в Тбілісі для спорудження бар'єру складають на проїжджій частині стільці, столи, сміттєві урни.

"Частина протестуючих час від часу роблять спроби переміститися ближче до будівлі парламенту, однак спецназ не дає їм такої можливості, знову і знову застосовуючи сльозогінний газ", - зазначає служба.

За даними грузинського "Першого каналу", трьом пацієнтам, постраждалим на акції біля парламенту проводять операцію в клініці імені Інгороква. Також повідомляється, що в сутичках постраждали журналісти.

Переслідування протестуючих все ще триває, констатує зранку телеканал Руставі-2. Епіцентром подій сьогодні є Площа Героїв і проспект Костава. Відбулося чергове зіткнення між поліцейськими та мітингуючими. Кілька правоохоронців отримали поранення.
Група молодих людей кидала камінням і дубинками поліцейських. Біка силовіків з активістами відбулася незадовго до цього у філармонії, після чого демонстранти почали трясти поліцейську машину.
Що стосується Руставелі, головна алея міста очищається, ситуація в будівлі парламенту спокійна.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...