Хіти тижня. Гучне розслідування: Медведчука звинуватили в поставках палива для Чорноморського флоту Росії

Прокуратура Криму провела обшуки в Херсоні на судні "Мрія", яке підозрюють у поставках палива для підрозділів Чорноморського флоту Росії в Севастополь. Головою компанії, яка володіє відповідним судном, є Петро Белз - людина близька до кума президента Росії Віктора Медведчука, пише InformNapalm, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, власником "Мрії" вказана Felina Development Lp, а оператором –російське ВАТ "Судноплавна компанія Маршал". У регістрі судноплавства України зазначено, що Felina Development Lp – українська компанія. За даними реєстрів Великобританії, однойменна компанія зареєстрована в Единбурзі на Белза.

"Оскільки прокуратура АРК спільно з СБУ звинувачують судно в нелегальному постачанні нафтопродуктів в окупований Севастополь для Чорноморського флоту РФ в червня 2015 року (тобто через понад рік після анексії Криму і початку війни на Донбасі), ці документи можуть частково пролити світло на те, хто ж насправді стояв за цією схемою ", – повідомляють журналісти.

При цьому Херсонський міський суд відмовив у задоволенні клопотання СБУ про арешт судна. Прокуратура Криму готує апеляційну скаргу на дане рішення.

У регістрі судноплавства України зазначено, що Felina Development Lp – українська компанія

InformNapalm

За даними реєстрів Великобританії, однойменна компанія зареєстрована в Единбурзі

Зареєстрована ця компанія на Петра Белза

Белз – людина близька до Медведчука

Людина з таким же ім'ям проходить і в українських реєстрах

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...