Хіти тижня. І геометрія, і інші характеристики вражають: У Києві презентували надшвидкий бойовий дрон ACE ONE, невидимий для радарів

На першу бойову машину доведеться зачекати ще близько 2,5 років. З фінансуванням проекту наразі проблем немає, заявляють розробники. Якщо задумане вдасться втілити у заданий термін, Україна може вирватися у світові лідери безпілотної ударної авіації

Новий український надшвидкий військовий безпілотник ACE ONE презентували на Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека – 2021" у Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міжнародної компанії ACE.

"Ми розробили новий надсучасний бойовий дрон ACE ONE. Таких безпілотників ані в Україні, ані в світі ще не було. У своєму класі бойових безпілотників, які можуть переносити озброєння до 1 тонни, – ACE ONE №1. Він розроблений на основі новітніх технологій-Stealth. Завдяки цьому, а також своїй формі плаского крила, безпілотник є фактично невидимий для радарів і його складно вичислити", - розповів головний конструктор та керівник проєкту Олександр Лось.

Швидкість ACE ONE наближена до надзвукової – 1000 км/год.

За словами розробників, "ACE ONE непомітно з'являються, знищують ціль і зникають, немов розчиняються в повітрі". Управління дроном здійснюється за допомогою системи штучного інтелекту, яка може управляти "роєм таких безпілотників".

Зазначається, що над розробкою літального апарата працювали 25 найкращих українських вчених та фахівців у сфері авіакосмічної галузі на базі кращих підприємств.

Для готового прототипу, який можна буде запустити в небо, за підрахунками конструкторів, потрібно ще близько 30 місяців.

15 червня учасникам виставки представили повнорозмірний макет дрону.

Фінансування конструкторської роботи відбувалося за власний кошт розробників. Вартість рою ACE ONE із наземною станцією коливається в районі $12-13 млн.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...