Хіти тижня. І нехай Х*йло тільки спробує зруйнувати: Китай інвестує $340 000 000 у стратегічний міст через Дніпро

З 2018 року КНР розпочала масштабні інвестиції в Україну, що стало неприємним сюрпризом для Москви. Адже весь світ знає як шалено Китай захищає свої інвестиції, і груба навала недонаддержави сприйматиметься Пекіном як зухвалий виклик життєвим інтересам

Китайська народна республіка надасть Україні кредит на суму $340 млн для фінансування будівництва мосту через Дніпро в районі Кременчука. Про це повідомляють у Мінекономрозвитку за підсумками участі у Другому форумі “Один пояс, один шлях” в Китаї, повідомляють Патріоти України з посиланням на ШоТам.

“Погодили підписання інвестиційної угоди між урядами України та Китаю на загальну суму $340 млн на будівництво мосту через Дніпро в м. Кременчук”, — йдеться у повідомленні.

У ході форуму Україна також підписала Меморандум, який розпочинає підготовку детальної дорожньої карти Україна-Китай спільного будівництва Економічного поясу “Шовкового шляху” і морського “Шовкового шляху” XXI століття.

Україна пропонує створити на своїй території логістичний коридор Китай-Україна-ЄС.

“Ми пропонуємо китайським колегам загальний проектний портфель: розвиток портової інфраструктури, об’єктів альтернативної енергетики, будівництво автомобільних доріг і мостів, розбудову об’єктів залізниці та аеропортів, високі технології, співпрацю в аерокосмічній сфері, переробку агропродукції”, — цитує віце-прем’єра прес-служба Мінекономрозвитку.

Китайські фахівці провели консультації з українськими колегами щодо участі України та КНР у розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту, який забезпечить доставлення вантажів з Китаю в країни ЄС.

Зазначимо, що в Кременчуку 28 років ведуться лише розмови про будівництво нового моста. Міст побудований на опорах 1871 року знаходиться в аварійному стані. Технічна документація розроблена декілька років тому застаріла. І вже ведуться розмови, аби зводити міст через Дніпро не в Кременчуці, а за 30 км від міста.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...