Хіти тижня. І тут "промахнулись": Підводний човен росіян врізався у корабель ВМС Британії у Північній Атлантиці, - ЗМІ

Російський підводний човен зіштовхнувся з військовим кораблем ВМС Британії у Північній Атлантиці, відстежуючи його рух. Це було перше таке зіткнення з часів закінчення холодної війни. Про це повідомляє The Telegraph, передають Патріоти України.

The Sun уточнює, що йдеться про багатоцільовий підводний човен (hunter-killer submarine), що здатен нести ядерні боєголовки.

Британський корабель рухався з під’єднаним сонаром, що дозволяє непомітно виявляти субмарини. Росіяни фактично у нього врізалися, про що свідчили характерні звуки.

У США є питання щодо введення військ ОДКБ у КазахстанПісля зіткнення британським військовим довелося повертатися в порт для заміни пошкодженого гідролокатора. При цьому, за даними джерел видань, російський човен теж постраждав.

При цьому у ВМС Британії допускають, що зіткнення було ненавмисним. Росіяни, вважають члени екіпажу, могли й не знати точний рух корабля.

Після інциденту, що навіть ввійшов у документальний фільм Channel 5, військові запустили вертоліт Merlin, щоби спробувати відшукати підводний човен.

Натомість субмарина РФ різко повернула, що британці розцінили "агресивним рухом". Військові у коментарі виданню підкреслили, що російська морська загроза постійно збільшується.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...