Хіти тижня. "Я дивлюся, наші старші брати вже примовкли": Лукашенко зробив цікаву заяву про затриманих "вагнерівців" (відео)

За словами Бацьки, росіяни були тільки першою групою "із 180 або 200 осіб", яких повинні були перекинути в Білорусь, причому без відома офіційного Мінська.

У Білорусі суд прийняв рішення про взяття під варту 33 громадян Росії - бойовиків ПВК «Вагнер», затриманих під Мінськом, а президент Білорусі Олександр Лукашенко заслухав доповідь голови КДБ Валерія Вакульчика і голови Слідчого комітету Івана Носкевіча, повідомляють Патріоти України.

Він закликав оперативників «із затриманими працювати акуратно» і звернув увагу на показовий факт - за його словами, в Москві вже «не кричать, що вони посилали цих хлопців в Стамбул». «Багато фактів (ви мені письмово доповіли) цікаві. Я дивлюся, примовкли і наші старші брати. Уже не кричать, що вони посилали цих хлопців в Стамбул. Ніякого Стамбула не було і бути не могло, як виявилося. Ясно, що у цієї групи були інші цілі. І завдання слідства - з'ясувати ці цілі», - цитує Бацьку державне агентство БЕЛТА.

За словами Лукашенка, росіяни були тільки першою групою "із 180 або 200 осіб", яких повинні були перекинути в Білорусь, причому без відома офіційного Мінська. Також президент Білорусі підкреслив, що дозвіл на приїзд військовослужбовців в країну може давати тільки він. «З технікою, без техніки, літаки, вертольоти і так далі ... Ніяких дозволів ніхто не давав. Більш того, у нас викликають серйозні сьогодні підозри ті цілі, які собі група намічала», - сказав Лукашенко, закликавши «пред'явити суспільству правду».

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...