Хіти тижня. "Я і на вас до суду подам!": Рабинович знову влаштував мовний скандал у Раді

Цього разу одіозний політик зчепився із нардепом з Донеччини, який нагадав йому, що теж представляє російськомовних виборців, але у ВР виступає українською.

Дмитро Лубинець. Фото: 24 канал.

Народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабінович під час засідання парламентського комітету з прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій та національних меншин відмовився переходити на українську мову. Інцидент трапився в середу, 4 вересня. Трансляцію вів телеканал "112 Україна", передають Патріоти України.

Голова комітету Дмитро Лубинець у відповідь закликав його "не порушувати закони України" і зазначив, що теж представляє російськомовних виборців, оскільки є мажоритарником від округу в Донецькій області. "Я вже подав до Конституційного Суду на главу парламенту, тепер і на вас подам. Я хочу вам пояснити різницю між законом про регламент і Конституцією України. Стаття 10 Конституції гарантує всім громадянам рівні мовні права", – вибухнув Рабінович.

Від заявив, що "висловлювати свою думку" йому простіше російською мовою. "Ви з російськомовного регіону, ви прекрасно знаєте проблему, яка виникає там: всі люблять Україну, всі люблять українську мову, але не всі володіють нею вільно. Ми вчимося, але нам поки важко. І що, саме тому ви позбавите народного депутата України права виступати?" – обурився нардеп.

"Якщо ви вчите українську мову, то, я думаю, покажете всій Україні, що це не складно", – відповів Лубинець. Рабінович запитав у голови комітету, чи готовий той давати йому уроки.

"Даю доручення секретаріату підготувати робочий час не менше однієї години на пленарному тижні для того, щоб голова комітету Лубинець із главою підкомітету Рабіновичем Вадимом Зіновійовичем могли спілкуватися і вивчати українську мову. Робимо онлайн-курси з вивчення української", – підсумував Лубинець.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...