Хіти тижня. Як і обіцяв, сумно не буде: Зеленський просить Гройсмана покарати Клімкіна

Президенту Зеленському радили не роздмухувати ще більше скандал з головою МЗС, котрий і без того припиняє роботу, оскільки це сильно б'є по іміджу України. Однак запальний ВОЗ вирішив інакше

Президент Володимир Зеленський спрямував прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману листа щодо розгляду питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Про це інформує сайт глави держави, зазначають Патріоти України.

За словами керівника Офісу президента Андрія Богдана, таке рішення Зеленський ухвалив у зв’язку з тим, що МЗС не поінформувало президента про ноту Міністерства закордонних справ Російської Федерації від 25 червня, яка стосувалася звільнення полонених українських моряків, та ноту-відповідь з українського боку.

"Враховуючи, що міністр закордонних справ особисто несе відповідальність за стан справ у дорученій йому сфері, вважаю за необхідне порушити питання про здійснення дисциплінарного провадження стосовно міністра закордонних справ Павла Клімкіна, про результати якого поінформувати", – йдеться у листі Зеленського.

Богдан зазначив, що, відповідно до 102-ї і 106-ї статей Конституції, президент відповідає за міжнародний напрям та визначає зовнішню політику України, а згідно з положенням про Міністерство закордонних справ, міністр закордонних справ зобов’язаний доповідати главі держави про події на зразок ноти МЗС РФ щодо 24 моряків.

Глава ОПУ також повідомив, що президент повторно спрямує до парламенту подання про звільнення міністра закордонних справ та інші кадрові питання.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...