Хіти тижня. Яка головна мета масштабних обстрілів бойовиками на Донбасі: Військовий озвучив версію

Проросійські бойовики відкрили вогонь із  забороненої зброї
Ескалація військових дій на Донбасі - відповідь Росії на мирну ініціативу Зеленського про спільне патрулювання на лінії розмежування. Демонстрація того, що Кремль не допустить українських військових і ОБСЄ до кордону з України з Росією. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Путін швидко знайшов вихід. Замість того, щоб давати пояснення на ініціативи Зеленського про спільне патрулювання, вдарили по українських позиціях з усіх стволів. Показали, що Росія ніби не учасник конфлікту. Головна політична мета обстрілів – примусити Україну до прямих переговорів з окупаційною владою ОРДЛО, – переконаний Олег Жданов.

Військовий відзначає: всім відомо, що так звані "ДНР" і "ЛНР" – лялька Росії. І окупаційна влада ОРДЛО не має уявлення, де, на якій ділянці, коли і якими силами проводитиметься обстріл. Це планує російське військове командування першого і другого армійських корпусів з подачі генштабу озброєних сил РФ.

Кремлівські куратори для військового загострення вибрали місце, де давно не було обстрілів. Таким чином, Росія показує, що немає жодної безпеки на цій ділянці. Взагалі ніяких домовленостей для них не існує, – вважає Жданов.

На думку експерта, які б рішення зараз не приймалися в Україні, поки Росія не буде офіційно визнана стороною конфлікту, ми не зрушимо з мертвої точки. Не можна закінчити те, чого не існує. Жданов звертає увагу на те, що в поясненні до мінських угод написано: розведення військ може відбутися на восьмий день після повного припинення вогню. І тим не менше, навіть на ділянках розведення військ були обстріли.

Можливо, зазначає фахівець, є сенс припинити подальше розведення військ. Адже насправді близький контакт: "очі в очі" дає більше шансів на безпеку. Таким чином можна візуально контролювати особовий склад противника.

"Спільне патрулювання – політичний болісний крок. Але будь-яка присутність українських військових і ОБСЄ на лінії розмежування неприйнятна для Путіна. Тоді постане питання про постачання окупаційних військ. "Їхтамнема". А виявиться, що ешелони йдуть, відбувається ротація особового складу російської армії, постачаються боєприпаси і паливо", – зауважує Олег Жданов.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...