Хіти тижня. Якби вибори відбулися б найближчої неділі: До парламенту проходять чотири партії, - опитування

5-відсотковий бар'єр долають партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" (екс-БПП) і "Батьківщина".

Про це свідчать результати роллінгового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. А.Яременка, передають Патріоти України.

Згідно з оприлюдненими в понеділок даними, партію "Слуга народу" готові підтримати 30,8% з усіх опитаних, "Опозиційну платформу - За життя" - 8,2%, "Європейську солідарність" - 7,9% , ВО "Батьківщина" - 7% респондентів.

Партія "Сила і честь" Ігоря Смешка набрала б 4,8%, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 3,5%. За партію "Голос", лідером якої є співак і музикант Святослав Вакарчук, підтримали б 2,5% опитаних.

Серед, хто визначився з вибором (1 тис 504 респондента) і буде голосувати, за "Слугу народу" проголосували б 40,9%, за "Опозиційну платформу - За життя" - 11,1%, "ЄС" набирає 10,5% , ВО "Батьківщина" - 9,3%, "Сила і честь" - 4,9% опитаних. Високі шанси подолати прохідний бар'єр і у партії "Громадянська позиція" Гриценка, за яку проголосували б 4,8% визначилися з вибором. Також певні шанси на подолання прохідного бар'єру має "Голос" Вакарчука, за яку готові проголосувати 3,3% респондентів.

Партії "Слуга народу" має найбільшу підтримку на сході країни (51,7% серед визначилися з вибором), що дорівнює в центрі і на півдні країни, нижче на заході України і найнижча на Донбасі (34,9%).

Партію "Опозиційна платформа - За життя" готові підтримати 41,9% визначившихся респондентів на Донбасі і 17,9% на сході, при тому значно менше в інших регіонах. "Європейська солідарність", навпаки, має відносно високу підтримку на заході (15,1%) і півдні (13%) країни, і значно нижче в інших регіонах.
У ВО "Батьківщина" рівномірна підтримка (8,9-11,2%) майже в усіх регіонах, крім Донбасу і Сходу, де за неї проголосували б менше 4,7 і 4,8% відповідно.
Роллінгове дослідження передбачає проведення установчого опитування і періодичних (похвилевих) оновлень бази даних опитування шляхом заміни частини анкет на більш нові. Хвиля роллінга - часовий проміжок збору нових даних для оновлення бази. Кожна хвиля реалізується на однакових за своїми параметрами вибірках респондентів, при цьому самі респонденти у вибірці щоразу нові. Вибірка кожної хвилі роллінга є зменшеною копією загальної вибірки.
В ході установчого опитування 15-19 травня було опитано 2 тис 121 респондент віком від 18 років з 24 областей та Києва, вибірка репрезентативна за статтю, віком і типом населених пунктів. Помилка вибірки 1,2-2,2%.

Під час першої хвилі роллінга 24-31 травня було замінено 250 анкет. Помилка вибірки не перевищує 2,2%.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...