Хіти тижня. "Японці можуть відібрати Курили військовим шляхом": У Росії панікують через останні кроки японського уряду

Заступник голови Асоціації розвитку Курильських островів і Сахаліну Іван Кульньов зробив несподівану заяву про те, що Японія може почати військовий конфлікт з Росією через приналежність Курил, передають Патріоти України із посиланням на росЗМІ.

Експерт вважає, що влада Японії не заспокоїться з цього питання і буде домагатися від Росії відмови від Курил. «Поставити крапку в територіальній суперечці просто необхідно. Треба жорстко оголосити, що Японія в 2009 році прийняла недружній акт, з цим миритися ми не можемо», - заявив Кульньов. Також він зазначив, що влада Росії нібито сама підштовхує Японію до спроб забрати Курили, оскільки з того часу, як парламент Японії визнав Курильські острови своєю територією, Кремль провів майже 30 вироків про підписання мирного договору з Токіо.

Кульньов впевнений, що влада Росії сильно помилилася, коли вирішила впроваджувати програму щодо спільного освоєння Курил. Крім того, експерт вказав на те, що згідно із законом японська влада повинна докладати всіх зусиль для повернення островів, і Японія вже витратила багато, тому в перспективі не виключений військовий конфлікт. Кульньов додав, що Москва проводить невиразну і неясну політику, саме з цієї причини в перспективі він бачить серйозний конфлікт.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...