Хіти тижня. "Іди нах*й!": Добкін "вибухнув" через зауваження про російську мову в Україні

Одіозний український політик Михайло Добкін відзначився черговим випадом, заявивши про те, що в Україні не може йтися про Соборність у той час, коли нібито порушуються права російськомовних громадян. Про це скандальний нардеп VIII скликання написав у своєму Twitter і нарвався на критику українців. Він же зі свого боку буквально "послав незадоволених" куди подалі, передають Патріоти України.

"Яка соборність, коли порушуються основні конституційні права мільйонів російськомовних громадян? Яка злука, коли топчуть історичну пам'ять, нав'язують релігію і забороняють бути українцем російського походження? Штучне свято. Свято влади, але не людей", – висловився Добкін.

Водночас українці залишилися незадоволені такими висловлюваннями скандального політика, зазначивши, що в Україні все гаразд із правами російськомовних, їх ніхто не утискає.

"У чому порушення прав російськомовних громадян? Їм хтось забороняє говорити російською чи що? А в школах має бути українська основна, як і всюди, адже вона єдина державна. Все інше вигадки й розхитування човна", – написав зокрема Максим Дем'янов.

І тут Добкін "вибухнув". Однак вирішив не обтяжувати зайвими поясненнями або відстоюванням своєї точки зору, а просто вказав коментатору те місце, де він, імовірно, зможе їх отримати. "Іди на*уй", – "лаконічно" висловився політик. Зазначимо, що цей його коментар навіть лайкнули 13 користувачів.

А ось думки інших українців розділилися. "Яка країна – таке і "свято", "Це звучить майже як злучка із су*кою. Свято 2%", "Зеленський вчора вищав як інопланетянин. Як треба, ми і самі знаємо: твоя справа говорити – як це зробити", "Так, велике свято об'єднання у не єдиній країні. Торжество лицемірства", "Вибачте, Михайле, а це як? Українець російського походження? Хто сміє вам нав'язувати релігію? Хто такий безжалісний із вами?", "Довбо**б", – пишуть вони.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...