Хіти тижня. Є лише одна умова: Зеленський заявив про готовність швидкого зняття блокади ОРДЛО

Вимагається повернутись до статус-кво, котрий мав місце до першої блокади окупованого Донбасу організованого нардепами від "Самопомочі" 2017 року. Цікаво, що на цю ініціативу відповість нардеп Березюк, котрий демонструє гарячу підтримку Зеленському?

Президент України заявив, що зняття економічної блокади Донбасу можливе тільки за умови повернення незаконно націоналізованих українських підприємств. Про це Зеленський заявив під час спільної з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером прес-конференції в Києві, зазначають Патріоти України.

"Люди ж не грають в політичні ігри, вони живуть в Україні. Вони нічого не можуть зробити, якщо їхні батьки в такому складному становищі перебувають, коли вони не хочуть переїжджати до України, я маю на увазі, до тієї території, яку ми контролюємо", - сказав він.

Зеленський заявив про можливе зняття економічної блокади з ОРДЛО.

"Питання з економічною блокадою, я не хочу, щоб тут мене якось неправильно зрозуміли, ви знаєте, що все це можливо. Ми в Мінську про це говоримо", - зауважив глава держави.

"Все можливо, все найближчим часом можна відкрити, але будь-ласка, тоді поверніть нам незаконно "націоналізовані" наші підприємства, які знаходяться зараз на тимчасово окупованих територіях", - наголосив Зеленський.


Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...