Хіти тижня. Є така партія і такі нові обличчя: Ідеолог штабу Зеленського закликав Верховну Раду піти геть (відео)

За словами Руслана Стефанчука, повинне відбутися абсолютно повне перезавантаження влади, разом з прем’єр-міністром.

Руслан Стефанчук. Фото: UAportal.

При такому вкрай низькому рівні довіри до влади діючі політики мають самі розпуститися. Про це заявив Руслан Стефанчук, що відповідає за формування державних інститутів і ідеологію в штабі новообраного президента Володимира Зеленського, передають Патріоти України.

“Я взагалі вважаю, що в цивілізованих правових порядках, які сьогодні існують в Європі, такий рівень недовіри до чинної влади, а ви розумієте, що ці відсотки це не конкретно до президента це до всієї політики, яка відбувається в державі. Політики на рівні влади, політиці на рівні ВР. Це рівень недовіри до державного управління. Мені здається, що після цього в нормальних нових порядках ці люди самі сказали б «Вибачте, ми не користуємося такою повагою. Давайте дійсно перезапустимо державу», – заявив Стефанчук.

За його словами, повинне відбутися абсолютно повне перезавантаження влади, разом з прем’єр-міністром.

“Повне перезавантаження державних інституцій. І мені здається, це було б чесно. Тому що сьогодні велика жага України до чесності та справедливості. І мені здається, що підведення цієї риси було б логічним продовженням того, що ми мали можливість спостерігати зараз. І мені здається, що це, можливо, навіть б свідчило про великий плюс для цих політичних фігур, якби вони змогли визнати свої помилки і сказати в першу чергу собі «я винен». На превеликий жаль, на сьогоднішній день в політиці практично не звучить слово «я винен». Винні всі, крім того, що кожен не може взяти відповідальність на себе”, – додав він.

Стефанчук вважає, що в українську політику повинен прийти принцип політичної відповідальності.

“Принцип невідворотності юридичної відповідальності, що тягне за собою принцип невідворотності політичної відповідальності – він повинен прийти в українську політику. Це повинно стати характерним, тому що це якість і це така гідність європейського рівня мислення, європейського рівня політики. І мені здається, що якщо б це сталося, то ми б знайшли можливість механізму перезапуску та допуску дійсно людей, які хочуть змінити цю країну”, – резюмував він.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...