Хіти тижня. ​Єрмак поводився, як хам у київському метро: На прийомі у вищого керівництва Катару команда Зеленського грубо порушила етикет, - Безсмертний

Від таких "дрібничок" залежить наскільки успішними будуть переговори.

На фото зустрічі президента України Володимира Зеленського із прем'єр-міністром Катару Халідом бен Халіфи бен Абдула Азіз Аль Тані українська делегація грубо порушила місцеві норми етикету. Про це повідомив політик і дипломат, колишній представник України у Тристоронній контактній групі в Мінську Роман Безсмертний, зазначають Патріоти України.

На опублікованих пресслужбою президента Володимира Зеленського фото візиту української делегації в Катар видно, що глава Офісу президента Андрій Єрмак сидить, заклавши нога за ногу. Така поза є грубим порушенням етикету цієї країни. «Єдина діяльність, якою я займаюсь останні роки - викладацька. Один з курсів, який я читаю - це дипломатичний протокол. Аналізую фото зустрічі на найвищому рівні в Катарі, можу сказати: «Краще б її не було». Щоб не заявляла українська сторона, результат навіть не нульовий, а мінусовий. Дві кричущих помилки : державний прапор України лежить на підлозі і українська сторона демонструє взуття», - написав Безсмертний на своїй сторінці в Facebook.

Політик зазначив, що в мусульманських державах категорично недопустимо:

Сидіти нога на ногу і демонструвати підошву свого взуття. Це вважається непристойним жестом і образою.

Не подавати і не брати документи лівою рукою. Ліва рука вважається брудною.

Якщо ви господар, то в жодному разі не запрошувати гостя пройти попереду себе.

«Андрій Єрмак, який «відповідає» в ОПУ за зовнішню політику, не знає таких тонкощів. Але ж посаду керівника управління з питань протоколу і церемоніалу ще не скасували?!», - резюмував політик.

Колишній очільник Мінінфраструктури Володимир Омелян також зауважив грубу помилку української делегації в Катарі з точки зору етикету.

«Закидати ногу на ногу і показувати співрозмовнику підошву свого взуття - там трактується як вияв грубої неповаги до протилежної сторони» , – пояснив Омелян.

«Але добре, хоч із шаурмою не прийшли і пляшку пива оком не відкривають» , – саркастично зауважив екс-міністр.

Пізніше назвали особу другого невігласа зі свити Зеленського, чиї ноги красуються на першому плані в коричневих туфлях. Єдине притомне пояснення, що приходить у голову, те що досвідчений дипломат не схотів кидати свого куратора з Банкової на самоті у такій ганьбі.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....