Хіти тижня. Європа викрила невловимий секретний підрозділ Путіна, - ЗМІ

Розвідувальні служби одразу декількох західних країн з’ясували, що в Росії працює елітний підрозділ Головного розвідувального управління (ГРУ), який "проводить скоординовану кампанію з дестабілізації Європи".

Про це пише The New York Times із посиланням на джерела у західних спецслужбах, передають Патріоти України.

Зазначається, що підрозділ ГРУ №29155 мав відношення до зміни правлячих кіл у Молдові, отруєння болгарського бізнесмена Омеляна Гебрева, спроби держперевороту в Чорногорії і отруєння ексшпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері (Британія).

Розвідникам вдалося дізнатися, що підрозділ функціонує вже 10 років. Водночас вони визнають, що передбачити його наступну ціль, практично неможливо.

Крім цього, стало відомо, що відділ перебуває у штабквартирі 161-го навчального центру спеціального призначення на сході Москви. Його співробітники воювали в Чечні, Афганістані та навіть на Донбасі.
Підрозділом нібито командує генерал-майор Андрій Авер'янов. Журналістам вдалося відшукати фото, на якому він стоїть поряд із офіцером ГРУ Анатолієм Чепігою – одним із підозрюваних в отруєнні Скрипалів.
Міноборони Росії та Кремль поки ніяк не відреагували на цю інформацію.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...