Хіти тижня. "Їм знадобиться ще додатково кілька місяців": Експосол України в США прокоментував ймовірність військового вторгнення Росії

Росія не відмовилась від варіанту широкомасштабної агресії проти України. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив Надзвичайний і Повноважний посол України у США (2015-­­2019) Валерій Чалий, зазначають Патріоти України.

«Можливо, нинішня ситуація пригальмувала їхні плани і їм знадобиться ще додатково кілька місяців. Адже ресурси на це йдуть величезні. Але підготовка триває і від варіанту широкомасштабної агресії проти України вони не відмовилися. При цьому російська верхівка не дасть наказ атакувати, знаючи, що заплатить в результаті дуже високу ціну», - сказав він.

Чалий переконаний, що якщо у військовій сфері ми матимемо крім мотивованої і добре забезпеченої армії, потужні сили на морі і можливість протидіяти авіаційним ударам, тоді це унеможливить їхні подальші кроки.

«Будь-яка атака – це не лише прориви на певній території, але й закріплення на цій території. Я слабо собі уявляю, як російські сили, навіть маючи кілька сотень тисяч солдат, зможуть утримати українську територію. Адже протидія буде всенародна», - наголосив він.

Дипломат зауважив: якби росіяни бачили, що можуть військовими засобами швидко взяти Україну під контроль, то вони б це зробили не вагаючись. Тому, на його думку, Кремль також сподівається, що вдасться підірвати Україну зсередини.

«В цій площині загрози зростають. На жаль, ці ризики посилює розбалансованість державного управління, послаблення дій у сфері безпеки, зменшення активності реформ, відсутність єднання всіх громадян в єдину політичну націю», - вважає Чалий.

Нагадаємо, що Президент Трамп запропонував Сенату затвердити кандидатуру Кейта Дейтона на посаду посла США в Україні.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...