Хіти тижня. Юрист пояснила, як Кремль пов'язаний з "коронавірусним бунтом" в Україні

За п'ять років інформаційної та прямої війни з Росією багато хто так і не навчилися думати.

Про це у своєму блозі пише юрист-кримінолог Ганна Маляр, передають Патріоти України.

Маляр дивується з того, наскільки легко українські користувачі соціальних мереж піддаються на маніпуляції і російські фейки. Вона зазначає, що за останні дні в Росії активізувалися користувачі, які запускають хвилю чуток і фейків, а в Україні це активно підхоплюють.

Юрист пише, українці репостять відверті провокації і дивують тим, що самі вірять в помилкову інформацію.

За її словами, на початку тижня з Росії почали запускати пропаганду про те, що саме львівські активісти розстрілювали людей на Майдані в 2014 році, а тепер закликають до ненависті проти людей, які вийшли на вулиці через повернення українців з Ухані.

Вона запевнила, що депутат Дубинський сам почав розпалювати ненависть, коли заявив, що до нього на округ не допустить ніяких людей з Ухані. Другий факт - це те, що ніхто з користувачів соцмереж не реагує на реальні проблеми, які є в суспільстві, і помічає їх лише тоді, коли підключаються російські користувачі.

Маляр запевнила, що люди, які протестують, в першу чергу не довіряють владі і бояться, що та зробить щось не так і зараження вийде за межі медустанов. Ніякої ненависті у них немає до своїх співгромадян.

Юрист закликала всіх спочатку думати, перш ніж щось репостить.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...