Хіти тижня. "Кака разница?!": Тимчасовий "міністр-плагіатор" скасував обов’язкове ЗНО з української мови та літератури

Сергій Шкарлет увійде в історію України не лише скандалами своєї дисертації

Міністерство освіти скасувало обов’язкове ЗНО з української мови та літератури. Про це повідомляє народний депутат Володимир В’ятрович, зазначають Патріоти України.

У 2021 році складати цей тест будуть тільки абітурієнти, які вступають на гуманітарні та соціальні спеціальності. Решта – тільки тест з української мови.

В’ятрович зазначив, що перед затвердженням наказу щодо правила прийому до ВНЗ на 2021, Міносвіти “бурхливо імітувало громадське обговорення” цього документа.

Політик також нагадав, що уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, Львівський національний університет, Острозька академія, Київський університет імені Грінченка, науковці, мовознавці, діячі культури, а також громадські організації закликали уряд зберегти комплексне ЗНО з мови та літератури.

“У зверненні депутатів з різних фракцій, яке я послав в.о. міністра освіти Шкарлету, ми закликали… внести необхідні зміни до проекту наказу МОН та забезпечити збереження комплексного ЗНО з української мови та літератури для вступу на всі спеціальності”. Днями у відповідь на це звернення отримав широку відписку ні про що, а тепер ось МОН видало наказ, проігнорувавши всі поправки…. Шкода від такого кроку очевидна. Користі – ніякої”, – написав нардеп на своїй сторінці Facebook.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...