Хіти тижня. Капітан - колишній курсант з Севастополя, що не зрадив Україну: У Чорному морі перевірили бойові можливості одного з "Айлендів" в екстремальних умовах

У Чорному морі військові перевірили бойові можливості українського патрульного катера “Слов’янськ”, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ВМС.

За словами командира катера капітана-лейтенанта Даміра Ауліна, цього року корабель вперше вийшов в акваторію Чорного моря, де він виконував експериментальне, спеціально адаптоване для можливостей катерів класу “Айленд” завдання.

Зазначається, що особливу увагу під час навчань приділяли відпрацюванню екіпажом бойових завдань у зимових умовах. Як розповів командир корабля, моряки відпрацьовували підготовку катера до шторму і його плавання під час шторму. Крім того, були пройдені тренування несення вахт і перевірки їх готовності.

Також в умовах реального часу екіпаж катера здійснював обмін даними. Ще одним важливим елементом навчань було відпрацювання порятунку людини, яка опинилася за бортом.

Повідомляється, що сьогоднішній командир “Слов’янська” Дамір Аулін був одним з курсантів Севастопольської військово-морської академії, які в 2014 році під час анексії Криму Росією заспівали гімн України на плацу при піднятті російського прапора. Після цього Аулін вийшов з окупованого півострова на материкову частину, де продовжив і закінчив навчання на морського офіцера.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...