Хіти тижня. "Кавказ-2020" не задався. ​"Моська" заскиглила, підібгавши хвоста: Генштаб РФ поскаржився на "посилення" НАТО біля кордонів держави-агресора

Поява стратегічних бомбардувальників США в небі Південної України, елітних десантно-штурмових частин НАТО з передовими зразками озброєнь на межі з Кримом, звели нанівець акт залякування РФ маневрами на Кавказі, підступах до Донбасу та Криму

Воєнна стратегія Генштабу ЗС РФ "летить під три чорти". - НАТО прийняло виклик і не збирається здавати УкраїнуНа тлі завершення стратегічних командно-штабних навчань «Кавказ-2020», які, на думку ряду військових експертів, могли бути приводом концентрації військ для вторгнення в Україну, Москва вирішила поскаржитися на нібито «зрослу активність військових США і НАТО» в 20-30 кілометрах від російського кордону. Про це, зокрема, заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Росії генерал армії Валерій Герасимов, котрий як ніхто в Росії добре усвідомлює неможливість рівноцінного протистояння з НАТО, зазначають Патріоти України.

«У зв'язку з цим тиражований в НАТО тезу про збільшену агресивності з боку Росії є хибним», - заявив головний стратег держави-агресора на брифінгу після завершення навчань «Кавказ-2020».
Зокрема, Герасимов нагадав про польоти іноземних літаків і присутності військово-морських сил НАТО в Баренцевому, Балтійському і Чорному морях.
Напередодні винищувач Су-27 піднявся в повітря через бомбардувальник B-52H ВВС США, який летів над Польщею і наближався до держкордону Росії, а в понеділок два МіГ-31 супроводжували літак-розвідник ВПС Великобританії над Баренцовим морем.
Крім того, перший заступник начальника російського Генштабу, зазначив, що бойові кораблі НАТО тепер знаходяться в Чорному морі на третину довше, ніж в минулому році. За його словами, Північноатлантичний альянс наростив інтенсивність не тільки військово-морських сил, а й стратегічної авіації, а також засобів повітряної і морської розвідки.
Ймовірно, «нарікання» і «стогони» російських військових призначені для тих росіян, хто забув, що саме після військових навчань почалося вторгнення цієї країни до Грузії, а також ряд інших військових конфліктів.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: