Хіти тижня. "Хай мене пробачать українці...": Лукашенко різко висловився про Порошенка і Зеленського

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що прогнозувати результат виборів президента України поки складно. Однак він схиляється до того, що перемогу все ж здобуде чинний глава держави Петро Порошенко. Свою думку лідер Білорусі озвучив в інтерв'ю інформаційному агентству Туреччини "Анадолу", повідомляють Патріоти України.

"Ніхто там нічого не виграв. Після першого туру в лідерах Зеленський, Порошенко від нього відстає. Як закінчиться другий тур, ніхто не наважиться передбачити. Я все-таки схильний думати, що ці президентські вибори виграє Порошенко", — сказав Лукашенко

Він також зазначив, що не займатиметься аналітикою і не порівнюватиме двох кандидатів. "Одного я дуже добре знаю. Другого я бачив тільки в кіно, я його як політика не знаю. Але я вам скажу від життя: у нас з Порошенком був колись спільний друг — це Михайло Саакашвілі. Коли Саакашвілі проводив вибори, будучи президентом (Грузії. — Ред.), конституцію поміняв, ще щось — почали з народом займатися жартами. Це призвело до того, що йому довелося покинути Грузію і ховатися в інших країнах", — згадав президент Білорусі.

"Щоб Порошенку не довелося залазити на дах і з даху закликати українців захистити його, він зробить все для того, щоб українці його підтримали. Він повинен зробити все для того, щоб народ підтримав його", — додав політик.

Крім того, він порадив українським виборцям взагалі не йти на вибори, якщо вони хочуть проголосувати за когось із кандидатів на знак протесту. "Нехай мене пробачать українці, але хочу їм сказати: якщо нема за кого голосувати, то і голосувати не треба. Навіщо голосувати за людину, в якій ти не впевнений, адже українці такий важкий політичний шлях пройшли за останні роки. Вони вже наїлися незрозумілих обіцянок. Вони, вже багато разів ризикуючи, вірили політикам і їх підтримували. І весь час виходило навпаки", — сказав Лукашенко.

"Останні роки досвід українського народу — свідчення того, що не можна ризикувати. Якщо вже не виходить, якщо нема за кого голосувати — значить, повторні вибори. Мені здається, це краще, ніж в черговий раз ризикнути, проголосувати, а потім гірко каятися десять або більше років", — підсумував він.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...