Хіти тижня. Хай Москва казиться: Президент Польщі порівняв агресію Росії проти України з початком Другої світової війни

Президент Польщі закликав зберегти санкції проти РФ і заявив, що сучасна Європа повинна рішуче реагувати на агресію одних країн проти інших.

Анджей Дуда, президент Польщі, під час урочистої промови до 80-річчя початку Другої світової війни нагадав про агресію Росії проти України і Грузії і закликав пам'ятати уроки минулого, щоб уникнути повторення подібних катастроф, повідомляють Патріоти України.

"Грузія в 2008 році, Україна в 2014 році. До цього дня тривають окупація, військовополонені та провокації. Ми повинні бути рішучими. Це наша відповідальність перед громадами Європи і світу за те, що ніколи більше не буде збройної агресії", - підкреслив Дуда.

Президент Польщі закликав зберегти санкції проти РФ і заявив, що сучасна Європа повинна рішуче реагувати на агресію одних країн проти інших, адже примирення агресора може привести до ще гірших наслідків. "Неможливо переходити до нормального порядку денного в світлі таких дій, повинні бути санкції, повинні бути рішучі кроки, повинно бути видно, що кожна військова агресія зустріне абсолютно рішучу відповідь. Це виклики, тому я підкреслюю: business as usual, закривання очей є не рецептом для збереження миру, а простим способом зробити агресорів ще більш зухвалими, способом дати дозвіл на чергові атаки", - заявив президент.

Дуда також додав, що якби перед Другою світовою війною західний світ активно і рішуче відповідав на агресивні дії Гітлера - аншлюс Австрії, окупацію Чехословаччини, переслідування євреїв в Німеччині - то драми Другої світової війни, можливо, ніколи б не сталося.

Джерело: Укрінформ

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...