Хіти тижня. Х**ло розпочинає новий шантаж? Зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" скасували

Зустріч радників глав держав у "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації на Донбасі, яка була призначена на 28 серпня в Парижі, скасовано. Причиною нібито стали розбіжності щодо підсумкових документів. Про це з посиланням на близьке до переговорів джерело повідомляє російський "Інтерфакс", передають Патріоти України.

"Зустріч скасовано через відсутність узгодження проєктів підсумкових документів або розбіжностей до них із боку Німеччини, Франції та України", – сказав співрозмовник агентства.

Він також додав, що нову дату "нормандської" зустрічі радників глав Німеччини, Франції, України і Росії поки не визначено.

Зазначимо, що перед цим видання Vesti.ua повідомляло, ніби переговори політичних радників "нормандського формату" 28 серпня можуть не відбутися. До того ж офіційною причиною перенесення зустрічі могла стати відмова сторони, яка її приймає.

Підкреслюється, що відмовляється від зустрічі російська сторона – "через її безперспективність". Зокрема, співрозмовник ЗМІ заявив, нібито у представників РФ немає часу для того, "щоб узгодити пункти переговорів з представниками невизнаних республік".

"Зустріч перенесли на вимогу Дмитра Козака, голови адміністрації президента Росії. Російська сторона відмовляється проводити переговори, які ні до чого не зобов'язують. У Кремлі наполягають на тому, щоб порядок роботи в переговорній групі не порушувався й у сторін був час для узгодження позицій", – пише видання з посиланням на джерела.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...