Хіти тижня. Х**ло вже геть оскаженіло? У Росії помітили колону БТР зі "смугами вторгнення" на шляху до залізничної станції (відео)

В Астраханській області Росії помітили колону бронетранспортерів із білим хрестом на броні. Такі "смуги вторгнення" російські війська наносили і під час холодної війни, коли зіштовхувалися з супротивниками, які використовували ідентичну техніку радянського виробництва, передають Патріоти України.

Декілька таких БТР-80 місцеві жителі зняли 14 квітня, дорогою до залізничної станції, що приблизно за 560 кілометрів від кордону з Україною, біля якої росіяни раніше розгорнули великий військовий табір. Про це пише Daily Mail, посилаючись на опубліковані в Twitter кадри.

"Тоді як у сучасну епоху технології роблять елементарну ідентифікацію непотрібною, фарба може бути використана для залякування супротивників або підвищення морального духу військ. Таке маркування було нанесене на танки радянської армії під час вторгнення в Чехословаччину в 1968 році, тому що у противника були такі самі машини", – йдеться в повідомленні.

Видання також посилається на "звіт українського уряду", зазначаючи, що Кремль збирається направити до 30 000 додаткових солдатів у супроводі великої кількості танків і ракетних систем для підтримки 80 000 російських військовослужбовців, які "вже очікують наказу про наступ". Підкреслено, що ці цифри ґрунтуються на перехоплених розвідувальних даних і супутникових фотографіях.

"Москва заявила, що у неї немає планів вторгнення, і вона просто проводить військові навчання, але вчора в Астрахані з'явилися кадри, на яких видно російські бронетранспортери БТР-80 з широкими білими смугами на шляху до залізничної станції", – пише ЗМІ, відзначаючи, що це лише посилює "недобрі передчуття, що нависли над регіоном".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...