Хіти тижня. "Холодний душ" для запроданця Москви: США вказали президенту Болгарії, що Крим - це Україна, без будь-яких "гібридних" обиняків

Вашингтон вказав Софії, що всі притомні політики спонсоруємої ЄС та охороняємої НАТО країні не варто слати поцілунки недоімперії Зла, котра намагається знищити вільний світ. Болгарія не може сидіти на двох стільцях, оглядаючись на кровожерливих "братушек"

Посольство США в Болгарії опублікувало заяву, в якій висловило стурбованість у зв’язку з недавніми заявами президента Болгарії Румена Радева про приналежність українського Криму. Про це йдеться на Facebook-сторінці посольства.

“Сполучені Штати, група семи, Європейський Союз і НАТО завжди були чіткими і єдиними у своїй позиції, що, незважаючи на зроблену спробу анексії Росією і триваючу окупацію, Крим є українським”, – сказано в заяві.

У посольстві підкреслили, що Крим є невід’ємною частиною України, при цьому вищевказані міждержавні об’єднання не визнають спроби Росії узаконити анексію українського півострова.

Президент Болгарії Румен Радев назвав Крим “російським”, через що Україна викликала посла. Пізніше Радєв пояснив свої слова, зазначивши, що ” драми немає»” і питання анексії Криму абсолютно зрозуміле.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...