Хіти тижня. Христя Фріланд рулить: МЗС Канади повідомило Москві, коли РФ може повернутись до "Великої вісімки"

Ініціатива ренегата Макрона, гаряче підтримана Трампом, вперлась у стіну нерозуміння Німеччини, Великобританії та Канади.

Христя Фріланд

Тільки звільнивши Крим і припинивши війну на Донбасі Росія зможе повернутися до G8. Про це заявила глава МЗС Канади Христя Фріланд, зазначають Патріоти України.

"Думаю, всі ми будемо раді вітати Росію, яка виявить бажання знову стати порядним членом нашої групи держав-однодумців, відданих верховенству права і демократії. Зробити це Росія може звільнивши Крим і припинивши війну на Донбасі. Все дуже просто", - сказала вона.

Міністр зазначила, що вона особисто і Канада загалом "мають дуже чітку позицію з цього приводу".

"Ми не можемо примиритися з порушенням Росією міжнародного права шляхом вторгнення й анексії Криму та підтримки війни в Донбасі. Саме тому Росія була виключена з G8", - сказала вона.

Нагадаємо, напередодні Президент України Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Канади Трюдо недопущення повернення Росії до "Великої вісімки".

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...