Хіти тижня. Хто першим з ЄС привітав Зеленського з перемогою

Анджей Дуда подзвонив Володимиру Зеленському і під час розмови висловив впевненість у стійкості євроатлантичної інтеграції України після виборів.

Анджей Дуда привітав Володимира Зеленського першим. Фото: Рейтерс.

Першим з лідерів європейських країн привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президент Польщі Анджей Дуда. Відповідне повідомлення опублікувала канцелярія польського лідера в Twitter, передаютьПатріоти України.

“Президент Дуда привітав обраного президента України Володимира Зеленського по телефону і запросив його до Польщі”, – йдеться в повідомленні.

Посольство Польщі в Україні зазначає, що Дуда подзвонив Зеленському і під час розмови висловив впевненість у стійкості євроатлантичної інтеграції України після виборів.

“Прошу прийняти мої сердечні вітання з нагоди довіри українським народом вам посади президента України. Я впевнений, що цей вибір підтвердить стійкість України на шляху до євроатлантичної спільноти”, – процитувала дипустанова польського президента.

Привітав Зеленського з перемогою і президент Європейської Ради Дональд Туск. У своєму мікроблозі в Twitter він запевнив у подальшій підтримці України з боку Євросоюзу.

Дуже бояться "бавовни": Росія змінює маршрути постачання з Сирії через постійні атаки морських дронів у Чорному морі

вівторок, 19 березень 2024, 15:42

Російська Федерація змушена змінювати маршрути доставки озброєння з та до Сирії через постійні атаки українських надводних дронів у Чорному морі, передають Патріоти України. Про це свідчать дані щодо маршрутів російських вантажних кораблів "Оборонлогіс...

"Для нас не є несподіванкою, що РФ налаштована на довготривалу війну": Згурець пояснив, чому Путін боїться оголошувати широкомасштабну мобілізацію

вівторок, 19 березень 2024, 14:45

Аналітик Defense Express Сергій Згурець вважає, що російська влада буде обережно ставитись до питання оголошення мобілізації, оскільки це може призвести до дестабілізації серед російського населення. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають...