Хіти тижня. Ху*ло в повній ж*пі: На Росії вже восени курс впаде до 110 рублів за долар, - росЗМІ

Російська влада кожен день витрачає до $ 200 млн на підтримку курсу рубля на тлі обвалу цін на нафту.

Російські телеграм-канали повідомляють, що доля рубля і курс долара безпосередньо пов'язані з датою проведення відкладеного плебісциту щодо нової Конституції, яка дозволить російському президенту Володимиру Путіну обиратися на пост глави держави ще два рази. Стало відомо, що вже найближчої осені курс рубля по відношенню до долара впаде до рівня 100-110 рублів за долар. Про це повідомляє російський телеграм канал "Фінансовий балакун", передають Патріоти України.

У повідомленні зазначено, що рубль уже мав бути девальвований в кінці березня-початку квітня після обвалення цін на нафту. Перешкодило цьому намічене на 22 квітня голосування по поправках до Конституції. Російська влада кинулися активно витрачати золотовалютні резерви і підтримують рубль, щоб забезпечити підтримку Путіну під час голосування. "Було ясно, що при девальвації рубля до 100₽/долар і вище, розраховувати на сприятливий результат голосування, навіть при масштабних фальсифікаціях, не доводиться. Особисто для Володимира Путіна цей референдум дуже важливий - йому необхідно всім продемонструвати, що він не кульгава качка, і що він може знову обратися в 2024", - зазначено в повідомленні.

При цьому відкладений через коронавірус конституційний плебісцит підвісив курс долара на поточному рівні. ЦБ Росії регулярно витрачає на його підтримку до $ 200 млн щодня і буде це робити до дня голосування. На високі ціни на нафту підстав розраховувати немає.

"А потім курс буде відпущений - але це буде вже політичне рішення президента, яким він запустить наступну стадію кризи. Ті ж, хто не пішов у валюту, пошкодують про втрачені можливості, дивлячись цієї осені на курс в обмінниках по 100-110 рублів за долар", - відзначають автори повідомлення.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...