Хіти тижня. Кінець близько? - Кремль вирішив модернізувати літаки "Судного дня"

ВКП призначені для роботи в умовах виходу з ладу наземних пунктів управління, вузлів і ліній зв’язку, швидко мінливої оперативної обстановки, а також в разі застосування противником ядерної зброї.

Російські повітряні командні пункти (ВКП) стратегічного управління другого покоління, або “літаки Судного дня”, які були створені на базі літаків Іл-80 і Іл-82, будуть модернізовані, дослідно-конструкторська робота завершена. Про це повідомив заступник міністра оборони Росії Олексій Криворучко під час відвідування нижегородського НВП “Політ”, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Іл-80 — командний пункт, створений на основі лайнера Іл-86. Іл-82 побудований на базі транспортника Іл-76. ВКП призначені для роботи в умовах виходу з ладу наземних пунктів управління, вузлів і ліній зв’язку, швидко мінливої оперативної обстановки, а також в разі застосування противником ядерної зброї. Саме з цієї причини літаки подібного типу прийнято називати “літаками Судного дня”.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...