Хіти тижня. Кінець "епохи бідності"? В українців будуть масово відбирати пенсії і субсидії, Рада дала на все "добро"

В Україні проведуть перевірку всіх, хто отримує гроші від держави (пенсіонери, матері-одиначки, субсидіанти і т.д). Для цього створять спеціальну онлайн-платформу, де зберуть всю доступну з державних реєстрів інформацію про українців, передають Патріоти України.

Таке рішення "Слуга народу" прийняла 16 жовтня, проголосувавши за законопроект №1231 у другому читанні. Всього документ підтримали 249 парламентарів, більшість з яких представляють правлячу партію.

Перевірку проводитимуть в три етапи. Ті кошти, які надійшли незаконно, доведеться повернути в бюджет.

Основні нововведення:

  • чиновникам доручать за допомогою автоматичної бази перевірити всіх, хто отримує допомогу від держави;
  • перевірка відбуватиметься в три етапи; останній може тривати ще три роки після того, як виплату скасували;
  • в єдину базу потрапить інформація про кожного, хто отримує гроші від держави; базу будуть постійно наповнювати новою інформацією;
  • якщо вдасться знайти порушення, ті гроші, які українці отримали незаконно, змусять повернути в бюджет;
  • чиновники можуть отримати інформацію навіть про залишок коштів на банківському рахунку пільговика.

Під верифікацію (перевірку) потраплять мільйони пенсіонерів, субсидіантів, студентів, матерів-одиначок і так далі. Інформація про вас потрапить в єдину систему, і ваше матеріальне становище вивчать, якщо ви отримуєте:

  • пенсію, пільгу, субсидію, стипендію;
  • грошову виплату з державного бюджету;
  • грошову виплату з місцевого бюджету, Пенсійного фонду або Фонду соціального страхування.

У спеціальному реєстрі буде зберігатися анкета на кожного. Закон захищає зібрані дані. І якщо хтось її передасть, наприклад кредитній організації для обробки потенційних клієнтів, або шахраям – за це доведеться нести відповідальність. Подібні реєстри існують в різних органах влади і зараз. Наприклад, уже створили реєстр субсидіантів. Різниця в тому, що в новій платформі будуть дані відразу на всіх, хто хоче допомогу від держави. Це спростить процедуру перевірки.

Перевірку проведуть в кілька етапів. Перший буде проводити орган, до якого ви звернетеся за матеріальної виплатою. Наприклад, управління соціального захисту. Вони приймуть заяву, візьмуть всі необхідні для виплати документи, внесуть інформацію в єдину базу і тут же отримають дані з неї.

Другий етап триватиме до тих пір, поки ви отримуєте гроші від держави. Наприклад, якщо зробили покупку на суму від 50 тис. грн (придбали машину), ця інформація потрапить до реєстру і ви позбудетеся права отримувати субсидію.

Третій етап – перевірка тих, хто вже не отримує гроші від держави. Наприклад, ви знайшли роботу і більше не потребуєте в виплати по безробіттю. Цей етап може тривати протягом трьох років після того, як гроші перестали виплачувати.


Джерело: Обозреватель

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...