Хіти тижня. "Кістка в горлі росіян": Ветеран АТО озвучив причину атаки окупантів під Золотим

Російські окупаційні війська розв'язали криваві бої на Донбасі, щоб відбити спостережний пункт "Баня". Про це в Facebook повідомив колишній військовослужбовець і менеджер благодійного фонду "Вернись живим" Андрій Римарук. Він нагадав, що на початку січня ЗСУ зайняли сіру зону навколо "Золотого", зазначають Патріоти України.

"Цей клаптик землі для нас був досить важливий, тому що до цього ми не бачили позиції ворога і звідки від веде регулярний вогонь в нашому напрямку. З моменту закріплення, росіяни вже не так часто стріляли, а всі їх намагання швидко подавлялись. Саме цей спостережник став кісткою в горлі росіян, які певно довгий час готувались ним заволодіти, що й сталось сьогодні зранку", – пояснив Римарук.

Він розповів, що росіяни вели артвогонь, а потім противник двома групами, приблизно по 10 чоловік почав штурмувати "Баню".

"Було прийняти рішення завдати удару у відповідь. З нашого боку летіли все що можна і недозволено. Хлопці змушені були покинути позицію, тому викликали вогонь на себе і по позиціях ворога, відстань до яких всього 150-200 метрів (на радіус розльоту осколків 152мм)" , – позгначено в повідомленні.

Римарук додав, що ворог зазнав великих втрат. На завтра, 19 лютого, попередньо, намічено обмін загиблими.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...