Хіти тижня. "Клоуни не можуть бути суб’єктами міжнародної політики": Головний військовий прокурор України Матіос епічно "перевзувся"

50-річний генерал-полковник просунувся за Ющенка, який дав йому в 39 років перші генеральські погони, Янукович взяв його на високу посаду в АП, Порошенк дододав ще дві зірочки на погони. Тепер має сподівання закріпитись біля Зеленського

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос у інтерв’ю телеканалу Медведчука заявив, що парламент України розпущений обгрунтовано. За словами Матіоса, «політична доцільність відсутньої коаліції зробила з держави клоуна», зазначають Патріоти України.

Завершуючи власну думку стосовно електоральних запитів українців та ситуації після президентських виборів Анатолій Матіос повідомив, що «Верховна Рада - розпущена обгрунтовано, раз; Верховна рада за останні півтора роки «оскопила» правоохороні органи шляхом обрізання їх повноважень для досягнень у боротьбі з корупцією - два; у Верховній Раді є багато притомних, розумних депутатів - три; політична доцільність відсутньої коаліції зробила з держави клоуна - чотири; і п’яте - клоуни не можуть бути суб’єктами міжнародної політики, коли ти клоун - то ти на паперті, а тому коли держава, яка немає суб’єктності і немає спроможності захищати і дотримуватися устроїв державних інструментів і державної політики, то є не держава», - заявив пан Матіоса.

«Тому народ, який не сприймає свою владу - винесе її вперед», - додав головний військовий прокурор.

Крім того, пан Анатолій Матіос наголосив, що не має наміру сам йти з посади. Розраховує протриматись принаймні до жовтня 2019 року, оскільки у нього контракт. "Я буду, напевно, самим крайнім із тих, хто може взяти валізу і піти, залишивши державність ворогам на поталу", - патетично наголосив Матіос.

Не обійшли увагою і тему нового керівництва СБУ, котру де-факто очолив юрист "Кварталу". За словами Матіоса, оскільки СБУ, "кажучи простими словами, перебуває під наглядом військової прокуратури", він володіє повним обсягом інформації про виклики, з якими зіткнувся новопризначений перший заступник глави Служби, а наразі т.в.о. глави СБУ Іван Баканов.

"У мене є свої судження, адже я 8 років там (в СБУ) прослужив. Подивимося, якщо він (Баканов) потребуватиме допомоги, то звернеться, порушить якийсь закон - ми поправимо. Не можна відразу карати, треба допомагати розбудовувати державу. Напевно, йому мало б все вдатись, а чи вдасться - на те воля божа", - сказав головний військовий прокурор.

Також Матіос додав, що готовий надавати допомогу і новопризначеному начальнику Управління державної охорони Олексію Оцерклевичу. "Ми поспілкуємося в понеділок... Є багато інструментів, із якими новопризначений керівник точно не знайомий, будемо допомагати... Йому доведеться вчитися на ходу", - компетентно підкреслив Матіос.


На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...