Хіти тижня. "Кого будемо арештовувати за невручення, чому не занесли до бази даних і не закрили виїзду?": Бутусов прокоментував повістки із військкомату та неявку Зеленського

У разі, якщо кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський дійсно ухилявся від викликів до військкомату, його мали кілька разів оштрафувати і засудити до позбавлення волі.

Володимир Зеленський і "95 квартал" із командувачем ДШВ Михайлом Забродським. Фото: Фейсбук.

Якщо повідомлення Міноборони про ухилення правдиве, а не передвиборчий піар, то наступною має бути заява військової прокуратури про те, коли ця інформація надійшла, коли було порушено справу, хто її вів, які дії щодо розшуку Зеленського в 2014-2019 роках було зроблено, чому не внесли в бази даних розшуку і не закрили виїзд. Про це написав журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Виявляється, Міноборони вже чотири роки ловить злісного дезертира Володимира Зеленського, який, як повідомило МО перед другим туром, чотири рази ухилявся від повісток про мобілізацію в 2014 році", - зазначає він.

За словами журналіста, якщо Зеленський справді так вчинив, то Міноборони "мало за ці п'ять років, згідно із законом, передати матеріали про неявку ухильника в Національну поліцію для забезпечення приводу або доставки, і в разі неможливості виявити ухильника звернутися в Головну військову прокуратуру, і щодо Зеленського мали застосувати такі дії:

1. Накласти штраф у 17 гривень за неявку у військкомат - чотири рази.
2. Порушити справу за статтею 210-1 Адміністративного кодексу (порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію), передбачає за ухилення від мобілізації штраф 170-510 гривень.
3. Оскільки повісток було чотири, то повторний штраф за ухилення - 510-1700 грн.
4. Порушити справу за ст. 336 Кримінального кодексу (ухилення від призову за мобілізацією) і засудити Зеленського на термін від двох до п'яти років позбавлення волі.
5. Кримінальна справа за ст. 336 автоматично зробила б неможливим ведення Зеленським гастрольної діяльності, виборчої кампанії, вильотів у Париж до Макрона, оскільки Зеленського було б оголошено в розшук або затримано на одному з публічних заходів до моменту реєстрації кандидатом у президенти".

"Все це повинно було бути зроблено, якщо Міноборони звернулося до Нацполіції і дійсно шукало Зеленського, а Зеленський дійсно ухилявся від мобілізації", - додає журналіст.

Бутусов наголошує, що термін давності не минув, тому Міноборони, Нацполіція і прокуратура можуть діяти безпосередньо зараз, оскільки справа резонансна. "Головна військова прокуратура має зараз дати правову оцінку і визначити ступінь відповідальності посадових осіб Міністерства оборони та Національної поліції, які, знаючи про неявку ухильника Зеленського, не вручили повістку або не вжили заходів для затримання злісного ухильника під час його неодноразових візитів у зону АТО для проведення концертів, не затримали під час проведення концертів у військових частинах, зокрема в 95-й і 72-й бригадах. У посадовців кандидатської недоторканності немає.

Якщо повідомлення МО правдиве, а не передвиборчий піар, то чекаємо термінової заяви Головної військової прокуратури про те, коли надійшла інформація від МО чи НП про ухилення Зеленського, коли було порушено справу, хто її вів, які дії щодо розшуку Зеленського в 2014-2019 роках було зроблено, чому не внесли в бази даних розшуку і не закрили виїзд. Тепер на все це мають відповісти правоохоронні органи, щоб стало ясно, хто несе відповідальність.

Думаю, тепер Володимир Зеленський зобов'язаний визначити своє ставлення до армії та війни. Без відповіді на ці ключові питання зайти на другий тур не вдасться", - підкреслив журналіст. Він додав до посту фото, на якому зображено Володимира Зеленського і "95 квартал" із командувачем ДШВ Михайлом Забродським.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...