Хіти тижня. Кого хтось на Банковій і не хотів посилати на саміт НАТО? Голова МЗС України виступив з міцною заявою у Лондоні

Принципова позиція - Україна має отримати контроль за державним кордоном, і ніяких переговорів/домовленостей з "терористичними республіками" Путіна

3 грудня, Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час переговорів у рамках зустрічі лідерів НАТО у Лондоні висловив сподівання на допомогу союзників у врегулюванні збройного конфлікту на Донбасі, зазначають Патріоти України. Про це голова зовнішньополітичного відомства України повідомив через Twitter.

«Наше головне сподівання на #NormandySummit – це те, що я називаю #RUxit – ми хочемо, щоб Росія та російські сили покинули Україну», - йдеться у пості на Twitter.

Також, в інтерв’ю телеканалу Sky News Вадим Пристайко заявив, що Володимир Зеленський не приїхав у Лондон, оскільки формат зустрічі лідерів не передбачає запрошення країн-партнерів.

«Ми не запрошені, тому що ми поки не є членами НАТО. Хочу нагадати, що ми загалом намагаємося стати частиною НАТО багато років, і попри те, що у нас іде війна, ми зберігаємо цей курс. Про це я хочу нагадати лідерам», - сказав міністр.

"Про ці червоних лініях президент вже говорив, і у нас нічого не змінилося. Для нас червона лінія - зміни до Конституції і те, що ми не допустимо впливу на наші зовнішньополітичні пріоритети; межа (на території ОРДЛО. -" ГОРДОН ") повинна бути української, не можна проводити вибори, поки там знаходяться озброєні люди і незаконні збройні формування, і так далі ", - сказав Пристайко в інтерв’ю телеканалу Sky News.

За його словами, Україна також вимагає встановлення контролю України по українсько-російському кордоні в окупованих частинах Донецької та Луганської областей. При цьому Пристайко зазначив, що можна обговорювати, наприклад, спільний контроль з ОБСЄ, але "все одно контроль над кордоном повинен бути".

Ще однією "червоною лінією" міністр назвав відсутність прямих переговорів України з самопроголошеною "владою" окупованих територій.

Нагадаємо, 3 грудня, у Лондоні відкривається саміт лідерів НАТО, який присвячений 70-річчю з дня заснування Альянсу. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко перебуватиме у Лондоні для проведення двосторонніх зустрічей із міністрами країн-членів і партнерів НАТО.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...