Хіти тижня. Коли полонені Кремлем українські моряки повернуться додому

При цьому моряки продовжать брати участь в судових і слідчих діях...

Українських військовополонених моряків можуть до жовтня відправити на додому під особисту поруку уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Український омбудсмен Людмила Денисова направила клопотання про особисте поручительство через МЗС Росії в Слідче управління ФСБ. У російській ноті (від 25 червня - ред.) було зазначено, що необхідно надати письмові гарантії відповідно до кримінально-процесуального законодавства Російської Федерації. Особиста порука - форма гарантії участі особи, щодо якої не винесли вирок, в судових і слідчих діях", - пояснив адвокат українських моряків Микола Полозов.

За його словами, зараз ці документи знаходяться в Слідчому управлінні ФСБ, але ще не дійшли до виконавця - слідчого, у провадженні якого знаходиться справа. Саме слідчий повинен у встановлений законом триденний термін винести рішення з цього питання.
За словами Полозова, в разі задоволення прохання моряків звільнять з-під варти.
За словами високопоставленого співрозмовника в російських дипломатичних колах, Москва не відмовляється від пропозиції відправити українських моряків додому, змінивши їм запобіжний захід і отримавши письмові запевнення від Києва, що всі підсудні продовжать участь в процесі над ними.
Про припинення кримінального переслідування не йдеться, відзначається в публікації.
"Як тільки відповідні особи в Росії отримають необхідний документ від України і вивчать його, можна буде обговорювати подальші кроки. Але ми від своїх слів не відмовлялися", - сказало джерело агентства.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...