Хіти тижня. "Коли ти з ним починаєш домовлятися - він надсилає до тебе міністра оборони, який перевіряє, що ще можна в тебе захопити", - Портников про план Путіна

"На тлі святкування Дня незалежності України для багатьох майже непоміченою пройшла подія, яка дійсно є знаковою для пострадянського простору", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Міністр оборони РФ Сергій Шойгу побував у Республіці Молдова. Побував ніби-то з неофіційним візитом, тому що цей візит не був узгоджений з молдавським урядом, однак відбувся на запрошення президента цієї країни, соціаліста Ігоря Додона і міністра оборони від проросійської соціалістичної партії Республіки Молдова. Молдавський уряд вже висловив протест з приводу цього візиту.

Однак протести протестами, а Шойгу у Молдову приїхав. І виступав там із заявами щодо необхідності розвитку взаємин. І це – керівник оборонного відомства країни, яка окупує частину молдавської території. Це те, про що я попереджав, коли формувався нинішній молдавський уряд.

Завдання деолігархізації суспільства звісно є дуже важливим. Але коли проєвропейські сили об’єднуються у коаліцію з проросійськими, і сприяють цьому як західні, так і російські дипломати – не чекайте, що Кремль зупиниться.

Кремль взагалі не вміє домовлятися. Він завжди поводиться, як слон у крамничці з посудом, намагаючись отримати від своїх протеже все, що можна. І приклад Молдови, приклад приїзду Сергія Шойгу, якого ніхто не очікував у цій країні, є досить переконливим.

Так буде і в Україні. Всі спроби українського керівництва домовитися з Москвою на якихось компромісних умовах, знайти порозуміння десь посередині – призведе тільки до того, що Україна опиниться у зоні російського впливу. Що вона втратить не тільки ті території, які вже втратила, але і наступні. Що вона навіть без цих територій буде країною-сателітом Москви.

І навіть якщо західні дипломати будуть говорити, що вони готові домовлятися разом з російськими колегами про якесь українське врегулювання – не вірте цьому. Тому що не може бути ніякого врегулювання, в якому бере участь Володимир Путін. Із Володимиром Путіним можна говорити тільки мовою серйозного дипломатичного тиску.

А коли ти з ним починаєш домовлятися – він надсилає до тебе міністра оборони, який перевіряє, що ще можна в тебе захопити".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...