Хіти тижня. Коли відбудуться дебати між Порошенком і Зеленським: Важлива заява

Суспільне після оголошення остаточних офіційних результатів першого туру виборів президента буде проводити переговори зі штабами двох кандидатів, які виходять у другий тур, повідомляють Патріоти України.
Наразі лідерами виборчої гонки є Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Після їхньої згоди буде призначена дата передвиборчих дебатів. Проте, вони відбудуться не пізніше, ніж 19 квітня. Про це розповів керівник Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія.

Наразі Суспільне вже готується проводити дебати. За статтею 62 Закону "Про вибори президента України" вони мають відбутися не пізніше, аніж 19 квітня. Окрім того, дебати мають тривати у прямому ефірі не менше, аніж 60 хвилин.

Немає жорсткого регулювання самого формату дебатів. Є позначка часу, коли це має статися – остання п'ятниця перед днем повторного голосування у проміжок між 19 і 22 годиною. Якщо один з кандидатів не приходить, то ми маємо віддати виділений час іншому для проведення передвиборної агітації, – розповів Аласанія.

Тому, як тільки ЦВК оголосить, що до другого туру проходить Порошенко і Зеленський, Суспільне одразу почне перемовини з їх штабами. Проте, коли вони дадуть остаточну згоду – спрогнозувати важко. Це може статися навіть за кілька хвилин до початку ефіру. До цього кандидати не підтверджують, але і не заперечують свою присутність на них.

НТСУ вже пропонувало взяти участь у дебатах обидвом кандидатам ще до проведення першого туру. Так, у команді Зеленського заявляли, що про це можна говорити лише після результатів виборів, що відбулися 31 березня.

Джерело: 24 канал

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...