Хіти тижня. "Коли зуби згниють", - політолог про повернення Донбасу (відео)

Відомий український політолог і блогер Кирило Сазонов спрогнозував, що Україні не вдасться повернути Донбас протягом найближчих п'яти років.

У програмі "Гостре питання" на ObozTV Сазонов прокоментував заяву тимчасового повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора – на думку американського посла, Київ за один-два роки зможе домогтися виведення російських сил із окупованих територій Донбасу, передають Патріоти України.

"Повернути Донбас у найближчій перспективі я не бачу можливості. Найближчі років п'ять", – зазначив блогер.

"Я готовий розділити його (Тейлора. – ред.) оптимізм, якщо ви мені наведете хоча б один – а краще два – приклади, звідки Росія пішла, коли прийшла з військами. Придністров'я, Сирія, Південна Осетія, Абхазія... Я згадую тільки країни, куди вона прийшла й залишилася" , – пояснив Сазонов свою точку зору.

"До речі, Південну Осетію та Абхазію мали повернути з використанням формули Штайнмаєра. Результат ми бачимо, тому я на неї особливо не орієнтуюся", – додав він.

Політолог порівняв Росію зі щукою, чиї зуби повернені вістрям усередину порожнини рота. "У Росії ікла, як у щуки. Схожі, мені здається, і в крокодила. Якщо здобич попалася – вона назад вже не вилізе, ікла загнуті всередину. Тобто коли зуби згниють і випадуть, коли Росія почне розпадатися сама, тоді вже можна буде говорити про повернення території", – заявив Сазонов, якому самому довелося втікати з родиною з Донецька після початку війни.

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...