Хіти тижня. Колишній радник Путіна розповів, навіщо той звільнив Надію Савченко

Персональні санкції могли мати непередбачувані і досить небажані наслідки для Путіна і його оточення.

У фрагменті інтерв'ю з відомим російським економістом Андрієм Ілларіоновим, який протягом п'яти з половиною років був радником президента Російської Федерації Володимира Путіна з економічної політики, він розповів українському журналісту і телеведучому Дмитру Гордону, за яких обставин було прийнято рішення повернути Україні Надію Савченко. Фрагмент розмови з програми "Гордон" Дмитро Гордон опублікував на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Ілларіонов заявив, що "список Савченко" з'явився слідом за так званим "списком Магнітського". Він включав понад 80 осіб і був розісланий в парламенти багатьох країн, в тому числі і в Сполучені Штати Америки. Приблизно через тиждень після цього його стали активно обговорювати. Однак це обговорення велося не публічно, а тільки в урядових колах. А вже через 10 днів Путін віддав розпорядження про початок процедури звільнення Надії Савченко. "Я хотів би звернути увагу на те, що коли Надія Савченко ще перебувала в російській в'язниці, слідом за списком Магнітського був підготовлений список Надії Савченко. І цей список, який включав понад вісімдесят прізвищ, починався з прізвища Путін. Після того як цей список був підготовлений, це був робочий проект, він був розісланий в парламенти європейських держав, до Європейського парламенту, в уряди європейських держав, в Сполучені Штати Америки. Приблизно через тиждень, через 10 днів після того, як цей список почав інтенсивно обговорюватися (не публічно, а всередині урядових кіл), Володимир Путін віддав розпорядження почати процедуру звільнення Надії Савченко", - розповідь Ілларіонов.

Також він додав, що введені санкції проти Росії мають обмежений вплив, наприклад, для російської економіки. Однак персональні санкції могли мати непередбачувані і досить небажані наслідки для Путіна і його оточення: "Тому, хоча з одного боку, санкційні дії надають обмежений вплив на уповільнення, наприклад економічного зростання в Росії, на стан економіки Росії. Однак персональні санкції, зокрема санкції, що стосуються осіб, безпосередньо відповідальних за прийняття кримінальних, корупційних і агресивних дій, тут наслідки можуть бути не цілком очікувані", - підсумував російський економіст.

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...