Хіти тижня. "Консерва" пішла в рознос: Суддя Вовк вирішив стягнути з українського бюджету майже 7 000 000 грн на користь "ображеного" Портнова

Андрій Портнов вимагає відшкодування від Міністерства юстиції і Держказначейства за нібито завдані збитки його репутації.

Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк задовольнив позов екс-радника Віктора Януковича Андрія Портнова про захист честі та гідності, заявила адвокат й сестра Портнова Олена Ісаєвська. Про це повідомляє Слідство.Інфо, передають Патріоти України.

Суд вирішив стягнути з державного бюджету майже 7 мільйонів гривень на користь Портнова. Судове засідання відбулося в п'ятницю, 2 серпня. Портнов вимагає відшкодування в розмірі майже 7 мільйонів гривень від Міністерства юстиції і Держказначейства за нібито завдані збитки його репутації.

За словами адвоката Портнова, уряд Канади застосував санкції проти її підзахисного на підставі листа прокуратури від березня 2014 року. У листі нібито написали неправду про причетність Портнова до порушень закону.

У позовній заяві сказано, що тодішні заступники генпрокурора і посол України в Канаді в листуванні з канадським урядом називали його «підозрюваним», через що він нібито потрапив у списоксанкцій цієї країни. Хоча, за словами Портнова, в той час він не був підозрюваним.

Ісаївська підкреслила, що Портнов перебував у статусі підозрюваного, але недовго. Представники Міністерства юстиції, Державної казначейської служби, Генпрокуратури і МЗС назвали позовні вимоги безпідставними і просили відмовити в позові.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко називав позов Портнова «неадекватним і політично мотивованим». За словами самого Портнова, він не буде стягувати кошти з українського бюджету, а планує дочекатися, коли Держказначейство стягне гроші з заступника генпрокурора Анжели Стрижевської, чиновників МЗС і посла України в Канаді Андрія Шевченка.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...