Хіти тижня. Коронавірус ні до чого: За заявою Портнова суд скасував святкування в Києві ювілеїв українських діячів

Суд зупинив рішення Київміськради, ухвалене 27 лютого цього року в частині, яка стосується відзначення на території Києва у 2020 році пам'ятних дат і ювілеїв.

Андрій Портнов. Фото: Антикор.

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив задовольнити заяву щодо святкування в 2020 році пам'ятних дат ювілеїв українських діячів. Позов подав колишній заступник глави адміністрації експрезидента Віктора Януковича Андрій Портнов, передають Патріоти України із посиланням на thebabel.com.ua.

"ОАСК вважає обґрунтованою вимогу Андрія Портнова про зупинення дії даного Рішення КМР, зважаючи на наявні ознаки очевидної його протиправності, у зв'язку з порушенням Київською міською радою процедури розробки та прийняття оскаржуваного Рішення", - сказано в повідомленні.

Суд зупинив рішення Київміськради, ухвалене 27 лютого цього року в частині, яка стосується відзначення на території Києва у 2020 році пам'ятних дат і ювілеїв таких особистостей:

130 років від дня народження Івана Полтавця-Остряниці, військового діяча, полковника Армії Української Держави;

100 років від дня народження Василя Левковича, військового діяча, полковника УПА;

115 років від дня народження Уласа Самчука, письменника, публіциста, журналіста;

110 років з дня народження Василя Сидора, військового та політичного діяча, полковника УПА;

120 років з дня народження Володимира Кубійовича, вченого, історика географа, енциклопедиста, громадського та політичного діяча, організатора та головного редактора "Енциклопедії українознавства";

100 років з дня народження Василя Галаси, політичного та військового діяча, полковника УПА;

130 років з дня народження Андрія Мельника, політичного та військового діяча, голови Проводу Організації українських націоналістів.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...