Хіти тижня. Коронавірусне "пекло" в РФ: Озвучено тривожний прогноз для Ху*ла

Президент Росії Володимир Путін прийняв рішення про вихід країни з карантину, проте, на піку зростання захворювання на коронавірус, це дуже ризиковано.

Про це розповів російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Росія вийшла на друге місце в світі за рівнем захворюваності на коронавірус. Але при великій кількості хворих ( станом на 16 травня COVID заразилися понад 250 тисяч осіб) в країні не так вже й багато померлих (за офіційними даними 2,3 тисячі). Тобто приблизно один відсоток.

"Насправді, все через систему звітності в Росії. В США, наприклад, якщо людина з підтвердженим на коронавірус тестом померла, то вважається, що вона померла від коронавируса, навіть якщо вона померла від серцевого захворювання, раку або незгортання крові. А в Росії, якщо людина вмирає від зупинки серця, то коронавірус не враховується. Тому кількість смертей в Росії, напевно, в реальності в 2-3 рази вище, що не так вже й багато", - пояснив Орєшкін.

Він додав, що раніше Москва була основним джерелом хворих і померлих, а зараз основна частина хворих переходить в провінції. Але в Москві сконцентровані не лише віруси і люди, але кадри і обладнання. У столиці можна налагодити захист. А там немає ані кадрів, ані інфраструктури, ані ліків, ані обладнання. Певне, ситуація в Москві буде поліпшуватися, а в Росії в загальному - погіршуватися.

"Тому Путін дуже сильно ризикує, оголосивши про "вспливання" підводного човна. Є серйозний шанс, що кількість хворих скоро збільшиться, а контролювати цей процес диявольськи складно", - резюмував Орєшкін.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...