Хіти тижня. Кошмар російських танків та бойових кораблів: "Південне" подолало ключовий етап для створення ракети "Блискавка"

Для ракети «Блискавка» вже виготовлено дослідний зразок головки самонаведення для роботи по наземним цілям. Цю інформацію в програмі Security Talks розкрив начальник проєктного комплексу ДП «КБ «Південне» Дмитро Калиниченко, повідомляють Патріоти України.

Мова йде про комплексовану головку самонаведення – радіолокаційну з оптичним каналом, що дозволятиме працювати у різних погодних умовах, а також забезпечити точність.

Також для ракети розробляють ще дві головки самонаведення – активно-пасивна (для ураження морських цілей) та пасивна радіолокаційна головка самонаведення (призначена для ураження радіовипромінюючих об’єктів).

«Блискавку» планують використовувати для озброєння фронтових бомбардувальників Су-24М. Однак нову надзвукову ракету можна адаптувати до багатоцільових винищувачів Су-27 та Міг-29. У перспективі вітчизняну надзвукову ракету можуть адаптувати до винищувачів F-15 та F-16 американського виробництва, а також французьких Rafale і китайських J-10.

Державне конструкторське бюро «Південне» вже захистило авантпроєкт надзвукової авіаційної керованої ракети, дальність ураження цілі – 110 км.

Іншим Державним підприємством «Івченко-Прогрес» проведено стендові випробування прототипу двигуна до надзвукової ракети «Блискавка».

Захист авантпроєкту нової надзвукової авіаційної ракети під назвою «Блискавка» перед комісією Міністерства оборони України відбувся минулого року.

— Над напрямком надзвукової ракети ми дуже плідно працюємо з КБ «Південне». У цьому сенсі маємо гарний доробок і вже випробували прототип двигуна на ракету у себе на стендах, – розказав Ігор Кравченко.

У разі прояву зацікавленості проєктом з боку Міністерства оборони України роботи над ракетою можуть бути продовжені у вигляді відкриття дослідно-конструкторської роботи.

Презентація концепції надзвукової авіаційної керованої ракети «Блискавка» відбулась на міжнародній виставці озброєнь та військової техніки «Зброя та безпека-2019».

Головним розробником нової ракети є Державне конструкторське бюро «Південне», ДП «Івченко-Прогрес» виступає партнером та займається розробкою двигуна для ракети.

Як заявляє розробник, ракету можна буле застосовувати по наземних (клас «повітря-земля») та морських цілях.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...