Хіти тижня. Козак-нардеп Гаврилюк придбав позашляховик, а його молода дружина - квартиру: НАЗК переживає

Загалом агентство оприлюднило запрошення для 16 депутатів та чиновників.

Національне агентство з питань запобігання корупції викликало 16 осіб для надання пояснень щодо їхніх декларацій та порушень процедури подання звітності. Про це повідомляється на сайті НАЗК, передають Патріоти України.

Серед запрошених народні та місцеві депутати, суддя, члени ЦВК та інші чиновники. Кілька викликаних невчасно повідомили агентству про суттєві зміни в майновому стані – це прокурор Харківської місцевої прокуратури № 4 Людмила Шандула, заступника начальника відділу ГСУ ГПУ Ігор Сендак, головний державний інспектор відділу митного оформлення № 1 митного поста "Херсон – центральний" Євген Старенький, начальник відділу погашення боргу Києво-Святошинського управління ГУ ДФС Наталія Волощук та народний депутат Михайло Гаврилюк.

Зазначимо, що на сайті НАЗК вже є декларація Гаврилюка за 2018 рік. І в ній дві суттєві відмінності від попереднього року: на дружину зареєстрована квартира, а на самого депутата – авто. Причому, власницею квартири, згідно з декларацією, дружина нардепа стала у квітні 2017 року, тобто ця нерухомість, ймовірно, вже мала бути вказана у минулорічній звітності. Апартаменти площею у 75,8 кв м розташовані у Коломиї, і там прописана донька депутата. А машину депутат придбав у грудні 2018 року, а задекларував лише у березні поточного – це китайський позашляховик 2008 року випуску.

НАЗК викликала декларантів і за іншими ознаками порушень. Так, за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів викликали нардепів Андрія Павелка, Дениса Омельяновича, депутата Богуславської міськради Юрія Смоляра та депутата Григорівської сільради Олександра Рогового.

За ознаками порушення обмеження щодо сумісництва та суміщення викликається нардеп Ігор Котвіцький. За ознаками невиконання законних вимог Національного агентства викликають Державного секретаря Міністерства внутрішніх справ України Олексія Тахтая та Озерянського сільського голову Галицького району Івано-Франківської області Андрія Гаврилишина.

Несвоєчасне подання щорічної декларацій має пояснити суддя Артемівського районного суду міста Луганськ Сергій Космінін, начальник відділу погашення боргу Києво-Святошинського управління ГУ ДФС у Київській області Наталія Волощук, заступник начальника відділу податків і зборів з юридичних осіб Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області Анна Бойко.

Про несвоєчасне подання декларацій перед звільненням та після звільнення за 2018 рік мають розповісти у НАЗК двоє членів Центрвиборчкому: Юрій Данилевський та Андрій Магера.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...