Хіти тижня. Кремль готує масштабні провокації: З'явилися тривожні звістки з окупованого Криму

​Російські окупанти в анексованому Криму можуть готувати нові масштабні провокації щодо кримських татар.

Рефат Чубаров

Про це попередив глава Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Провокації очікуються напередодні і в день 18 травня — Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

"15 травня 2019 року вдень у Бахчисараї російські окупанти — дільничні поліцейські відвідували будинки кримських татар і опитували їхніх жителів, звіряючись із наявними у них списками. При цьому дільнична 6-го мікрорайону Катерина Яховах зайшла до будинку, де проживає дружина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва", — повідомив він.

Яховах з'ясувала особисті дані Ельдара, звірила записані нею дані під особистий підпис.

"На запитання, в чому причина її приходу до них додому і сенс процедури опитування, дільнична Катерина Яховах продемонструвала Ельдару якийсь список, в який були включені кілька десятків прізвищ, заявивши при цьому, що всі вони, включаючи Ельдара, підозрюються у причетності до терористичної діяльності", — додав Чубаров.

Даний інцидент схвилював громадськість. Чубаров попросив кримськотатарських активістів, адвокатів, журналістів у Криму ретельно моніторити ситуацію.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...